Zilele acestea se desfasoara cursul baza cu Sinziana Iaru. Ca de fiecare data e o placere sa o ascult si sa ma bucur de ceea ce ea preda. In prima zi, cand se pune accent 100% pe teorie imi ciulesc urechile mari, chiar daca deja m-am invatat cu ce urmeaza sa predea. Dar acest articol nu este despre Sinziana, ci despre cat de importanta e teoria intr-un curs de machiaj, , de aia ciulesc urechile. Si ca sa fiu si mai precisa, cat de importanta e teoria culorii.

Sunt cateva scoli in Romania, printre cele serioase, care pun cu adevarat accent pe teoria culorii. Indiferent cat de artisti ne-am crede si am cunoaste culorile, ele trebuie si invatate. Nu degeaba exista o teorie, pentru ca avem niste reguli de respectat atunci cand facem combinatii de culori la machiajul ochiilor.

Exista cateva grafice, se gasesc de cumparat in shopuri online si arata ca niste sfere sau grafice online, cum v-am pus mai jos in articol,  care explica teoria culorii exact cum le este explicata si pictorilor, pentru ca pana la urma make-up artistii sunt si ei niste artisti care picteaza pe o panza umana.

 

 

 

Datorita culorilor putem seta o stare de spirit sau sa atragem atentia, chiar sa ne si impunem sau dimpotriva sa trecem neobservati.

Exista psihologie in culori – acestea spun povesti.

Selectand schema potrivita de culoare, puteți crea o ambianta coloristica pe fata clientei, care sa ii dea eleganta. Nu uitati cat de important e sa va intrebati clienta cu ce se imbraca si cum doreste sa isi asorteze machiajul cu hainele ce le poarta. Nu uitati, ca daca poarta o rochie portocolie asta nu inseamna ca trebuie sa ii faceti machiaj banana cu portocaliu si buze corai. Nu, in niciun caz.

Astfel de elemente, le-as spune eu fineturi, fac diferenta intre machiajele invatate cu un trainer si machiaje copiate de pe youtube, unde inveti sa reproduci un machiaj, fara insa sa-l intelegi in profunzime.

Doarece suntem artisti, trebuie sa avem simtul culorii, sa o percem corect, sa stim cum sa stabilim schema dorita pentru clientii nostri, sa nu aruncam cu niste culori pe ploapa doar pentru ca asa ne vine, ci sa stim exact ce ne dorim.

Cate dintre voi acorda importanta teorie culorii si a faptului ca rosu, nu e mereu rosu, ci exista rosu cald si rosu rece?

Pe curand,

A voastra

Andra

on 0