Daca pana acum am studiat mai mult relatia make-up artist – client, acum am ajuns la alta relatie care necesita atentie si care doresc sa o detaliez intr-o serie de articole. Aceasta relatie este trainer-cursant. O relatie care naste prietenii, dar si discutii, o relatie care poate sa fie de respect- respect sau respect-barfa. Indiferent cum ar fi, propun sa discutam si sa ajungem la un numitor comun.

In ultimii ani am intrat in contact cu mai multi traineri, pe langa prietena mea Sinziana Iaru, am participat ca organizator si la alti traineri si din toate situatile am adunat informatii care m-au ajutat sa trag 3 concluzii importante:

1. Cursantii se impart in doua categorii. O categorie care aprecieaza munca depusa de trainer, il respecta, ii ofera atentia sa si acumuleaza toate informatiile. A doua categorie este reprezentata de persoane usor orgolioase care privesc superior inclusiv trainerul, care indiferent de cate informatie primeste, tot sustine ca „n-a invatat nimic”, care habar nu are sa machieze si face greseli colosale, dar sustine ca ei stiu tot.

2. Cursantii justifica ca nu pot ajunge sa aiba rezultate ca trainerul, doar pentru ca nu sunt aceleasi produse. Intr-adevar conteaza calitatea produselor, insa un cursant daca a asimilat corect tehnica si informatiile oferite, trebuie sa fie capabil sa aiba rezultatele dorite indiferent de brandul de produse folosit. Doar calitatea sa se pastreze.

3. Cursantii vin la un curs de grup, dar doresc atentie ca la un curs individual, trainerul sa stea numai langa el. 2 minute daca pleaca de langa, considera ca este parasit. Sinziana Iaru, de exemplu, in cadrul cursului ofera timp individual fiecarui cursant, trecand pe la fiecare si explicand tehnica pasului pe care il preda in acel moment, dar sunt si alte feluri de cursuri, cu alte motode de predare, in care cursantului ii este oferita atentie si ii este explicat, fara a sta non stop langa el. E vorba pur si simplu de cum te adaptezi la tehnica de predare.

Ei bine, de la cele trei puncte de mai sus, apar discutii interminabile si cred ca numai prin discutii pro si contra putem ajunge la un numitor comun.

Voi ce parere aveti?

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0