Am ajuns la episodul 3 al seriei de articole despre #viatdemakeupartist. Ma fascineaza faptul ca deja ati inceput sa imi scrieti si voi cat de crontroversata e si viata voastra, cum treceti prin nenumarate situatii si cum va e greu uneori sa le rezolvati. Din acest motiv m-am si apucat sa scriu aceasta serie, pentru ca vreau sa vedeti ca nu sunteti singurele in situatii speciale.

Viata de makeup artist e in egala masura si incitanta si frumoasa de trait, iar un astfel de exemplu ne ofera zilnic Ana Preda, un trainer si makeup artist pe care il respect. Desi am prins-o intr-o perioada foarte aglomerata, am convins-o pe Ana sa ne trimita pe scurt cateva ganduri de la ea.


“Am ajuns sa fac makeup din pura intamplare. Nu mi am dorit neaparat acest lucru si nu am avut vreo pasiune pentru desen in copilarie, pur si simplu am urmat un curs de makeup ca sa invat sa imi acoper cuperoza care mi-a marcat copilaria si asa a inceput totul. Cu un curs de makeup, cu un al 2 lea curs etc.

Cred ca meseria de artist se cultiva la fel cum cultivi o planta. O cresti. Cu bune cu rele, cu mult exercitiu si sacrificiu, cu sters machiaj si luat de la capat.

Clientela am crescut-o si cultivat-o pe parcurs. Ma cauta pentru ceea ce prezint si increderea pe care le-o ofer. Adica in primul rand machiajul personalizat pe fiecare fizionomie. Machiajul adaptat cerintelor persoanei respective.

Nu suport in industria de makeup supramediatizarea si agresiunea brandurilor de makeup in a promova produse. E clar ca e o piata libera si competitiva care cauta mereu ceva nou cu care sa satisfaca publicul insa, concurenta neloiala e la dansa acasa. Cel putin in Romania prea putine persoane au auzit de fair play si promovare ca la carte.

Domeniu de cursuri de makeup e vast, din pacate tot al 2 lea ok e makeup artisti si tot a 3 lea om e trainer. Acest lucru duce la o scadere a calitatii industrie de makeup si a makeup artistilor ca si nivel si calitate pe care o ofera. Mi se pare imposibil ca cineva care abia tine pensula in mana si cunoaste 2, 3 culori sa predea makeup cand el la randul sau nu stie. Si mare atentie la scolile de makeup clandestine, neacreditate!!!”

on 0