M-am cam obisnuit sa se imparta lumea in doua si sa ne placa sa ne contrazicem in online, mai ales pe grupuri. Iar venirea Halloweenului face fix asta, imparte lumea in doua. Nu o sa discut despre sarbatoare in sine, ci despre make-up artisti, si despre faptul ca unii promoveaza realizarea de machiaje horror si altii nu. Eu fac parte din a doua categorie.

Toata parerea mea am scris-o anul trecut, intr-un articol controversat, unde spre surprinderea mea, foarte multe persoane mi-au dat dreptate. Intr-o lume plina de probleme, de crime de la ora 5, de masacre la Las Vegas, de Irma si cutremure, noi alegem sa uratim si mai mult, transformandu-ne chipul intr-unul horror, prin machiaj.

Nu stiu cine e mai vinovat, clientul care cere sau makeup artistul care ofera?

Inteleg ca unii dintre voi va aratati asa maiestria si va felicit, dar cred ca maiestria poate fi oricand aratata prin machiaje superbe, care sa aduca un zambet pe fata oamenilor, nu o sperietura.

Vreau sa stiu cum o sa purtati in noaptea de Halloween un machiaj cu piele arsa si taiata, cand stiti ca sufletele alea si-au pierdut viata la Colectiv. Eu nici nu vreau sa imi imaginez.

Vreau sa stiu cum puteti sa va faceti in frunte un machiaj care imita gaura de glont, dupa ce toti ati dat share la masacrul din Las Vegas.

Cum puteti sa va faceti taieturi, cutite in cap si alte astfel de machiaje cand nimanui nu-I place moartea si ii e frica de orice tragedie.

Ma astept sa nu fiti toti de acord cu mine, vreau doar sa va rog sa meditati, si daca ajungeti la concluzia mea,  sa ma ajutati sa inclinam balanta in favoarea celor care nu vor machiaje horror. Faceti un machiaj frumos, postati pe facebook si scrieti hashtagul #NUmaiVremMachiajeHorror.  Poate schimbam ceva.

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0