Probabil ca numerosi barbati (si dulapiorul din baie) si-ar dori sa ma contrazica din start. Femeia are cel putin 6 creme pentru corp/ fata pe care le tine intr-un loc bine stabilit, ar zice barbații. Doar ca realitatea e alta, pentru ca majoritatea cremelor raman nefolosite. Uneori femeia parca e certata cu crema, mai ales cu crema de fata.

Statistica am realizat-o intreband make-up artistii cu care am intrat in legatura si care mi-au confirmat ca 60% dintre cliente (un procent imens as spune eu) nu folosesc crema de fata. Aceasta majoritate de care vorbesc evita chiar sa foloseasca crema, considerand ca o sa le transforme pielea intr-una grasa. Si daca cumva din acest procent folosesc crema, nu o folosesc pe cea potrivita. Rareori persoanele stiu exact ce produs le este benefic pentru piele si rareori sunt citite ingredientele si beneficiile acesteia.

De asemenea, in stransa legatura cu nefolosirea cremei este si lipsa tratamentelor faciale (nici la cabinetul cosmetic, nici acasa). Tratament, care  daca ar exista, ar ajuta enorm tenul sa respire sau sa impiedice procesul de imbatranire.

Indiferent de crema, ca e eco, ca e fara parabeni, ca e de la brand cunoscut sau facuta din produse naturale chiar la om acasa, crema trebuie sa fie folosita zilnic. In anul lui 2017, cand ne expunem la praf, la poluare, la diversi factori externi si chiar interni, pielea noastra are nevoie de un complex de nutrienti pe care sa ii absoarba si sa i confere elasticitate si stralucire.

Procentul acesta trist descurajeaza inclusiv make-up artistii, care trebuie sa fie pregatiti sa li se deshuameze tenul clientei dupa ce au aplicat 2-3 produse, sa absoarba mai mult produs decat trebuie sau nu faca priza vreun produs baza. Caci pe o panza cu probleme si pictura se aseaza greu.

Insist la oamenii pe care ii cunosc si le povestesc make-up artistilor ca numai prin educare si explicare continua vom putea ajunge sa fim asa cum ne dorim, iar in acest caz ma refer la ten hidratat, curat, fara puncte negre si mereu luminos.

Sunt curioasa, clientele voastre vin cu tenul proaspat cremuit? Folosesc crema care trebuie?

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0