Am cateva subiecte care nu-mi dau liniste si imi tot vine sa revin la ele, sa discutam pana lucrurile sunt clare, sa intelegem importanta sau gravitatea si cel mai important sa luam masuri. Un astfel de subiect este si eticheta de pe produsele de machiaj si faptul ca foarte putini makeup artisti, consumatori in general, o citesc. N-am facut un sondaj, dar as putea sa ma dau cu parerea ca undeva la 30% doar o citesc, ceea ce ma inspaimanta.

Eticheta produselor pe care le oferim este calea de a intelege mai bine din punct de vere chimic ceea ce punem pe fata noastra sau a clientei noastre si care ar putea fi reactia.

Nevoia de a citi eticheta ar trebui sa se invete inca din cursul baza, nu stiu cati traineri mai predau chimie in cadrul cursului baza, unde totul e pe banda rulanta, insa ar trebui. Vorbeam cu prietena mea Sinziana Iaru, care din pacate se retrage, dar care ea preda si chimia produsului si spunea ca: “Din pacate in scolile de machiaj nici macar nu se mai pune accentul pe ceea ce inseamna chimie de produs sau cum trebuie citită o etichetă. Este de-a dreptul tragic faptul ca se folosesc produse contrafacute fara sa se gandeasca vreo secunda ce ingrediente au fost puse in acel produs. Se bucură ca rezista si faptul ca el rezista mai bine decat produsul original nu le trezeste semne de intrebare.”

Și problema e mai gravă de atat, cand te gandesti ca toti makeup artistii ar trebui sa stie ce inseamna Isododecane, Dimethicone Sau Siloxane (ciclotetrasiloxan, ciclopentasiloxan) sau alte denumiri de ingrediente care au reputatie mai buna sau mai putin buna.

Nu trebuie sa ma credeti pe mine pe cuvant sau pe Sinziana, ci sa dati un search pe prea iubitul vostru google si sa o intelegeti.

Invatati despre ingrediente, invatati sa ii descoperiti pe eticheta, pentru ca ei au diferite denumiri si mai apoi nu uitati sa cititi eticheta. Asa, ca sa fim mai safe.

on 0