M-am apucat sa scriu aceste randuri usor trista. Saptamana trecuta am urcat pe blog un articol cu entuziasm, in care am vorbit despre frumusetea relatiei de prietenie dintre modele si trainer. Povesti frumoase si impresii povestite de Sinziana Iaru si auzite si de altii, dar si vazute cu ochii mei. Entuziasmul mi-a plecat repede, caci m-au bombardat colegi de breasla cu mesaje si povestiri nu tocmai placute cu si despre modele. Asa ca eram datoare sa va arat si cealalta fata a povestii.

         Mi-ati scris ca lucrurile nu sunt mereu roz si ca nu de putine ori v-ati confruntat si cu experiente mai putin placute. In istoria noastra din scoala am avut si situatii mai putin frumoase si nu trebuie sa ne ferim sa le povestim, dar mai mult bazate pe tepe, intarzieri si mai putin pe alti factori.  E important sa avem grija pe cine aducem pe scaunul de machiaj. E important pentru noi, ca traineri, dar si pentru cursant.

         E pacat ca unele fete pur si simplu nu se bucura de experienta totală a machiajului. Adica ideea de a cunoaste oameni noi, de a invata de la ei si de a invata si ei de la tine. Asa cum mi se povestea, exista si persoane care au alte scopuri atunci cand se asaza pe scaunul de makeup. Nu sunt acolo pentru a impartasi pasiunea pentru frumusete, pentru a aprecia daruirea si priceperea celor din jur. Ci, pentru a fura unele secrete pe care sa le duca si prin alte scoli sau poate chiar mai mult de atat... Trist, nu?

         Mai sunt si cazurile in care nu scopurile ascunse sunt problema, ci pur si simplu persoana in cauza nu este potrivita pentru a fi model de makeup. Trebuie sa fim constienti ca nimeni nu are tenul 100% perfect, dar noi vorbim aici despre ingrijire si sanatate. Ca model este esential sa iti aduci si tu contributia: de la banala spalare pe fata si hidratare, pana la scrub, pensat si asigurarea ca nu ai afectiuni dermatologice, mai ales unele transmisibile. Probabil unele modele au in minte ca au castigat un fel de bilet la spa-cosmetica-estetica-makeup toate in unul. Ei bine, nu! Suntem makeup artisti si da, suntem profesionisti si facem poate putin mai mult decat e nevoie, dar sa nu uitam ca nu avem puteri magice.

         Cine urca pe scaunul de makeup? Cate dintre modele sunt ca in exemplu de saptamana trecuta si cate ca in exemplu din acest articol? Ce facem sa avem parte de modele cu stima de sine si stima pentru makeup artisti? Momentan nu am un raspuns pentru voi.  Ar trebui sa fie cineva care sa stie ce inseamna responsabilitatea pozitiei si care, mai mult decat atat, chiar sa simta toata energia din spatele machiajului perfect, pentru ca nu trebuie sa uitam ca cel mai important produs pe care stim sa-l aplicam e zambetul.

Pana gasesc raspunsul la intrebarile de mai sus, va doresc Experiente frumoase!

Imbratisari,

A voastra,

Andra

on 0